Οι δύο φορές είναι σύμπτωση. Οι τρεις είναι τάση!
Η κόκκινη σκιά, λοιπόν, δεν φορέθηκε από δύο αλλά από… 102 (σχεδόν!) stars και it girls στην σειρά. Έπειτα, οι beauty editors και τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας και ομορφιάς ανά τον κόσμο αφιέρωσαν γραμμές ολόκληρες στο red eye shadow trend και το μήνυμα πλέον είναι σαφές: αν θέλετε να είστε ενημερωμένες και να δείχνετε διαβασμένες θα πρέπει να βάλετε στο νεσεσέρ σας οπωσδήποτε μια κόκκινη σκιά!

Ας, πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή γι’αυτό το φλογερό χρώμα που φέτος δεν θα φορεθεί στα χείλη ή στα νύχια, όπως έχουμε συνηθίσει. Ή τουλάχιστον δεν θα φορεθεί μόνο εκεί…

Την κόκκινη σκιά στα μάτια την είχαμε δει στο show για την σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2016 του Anthony Vacarello. Πιο πριν την είχε τολμήσει στην πιο πορτοκαλί εκδοχή της η Cara Delevingne αλλά και πολύ παλιότερα το σύμβολο της θηλυκότητας, Jennifer Lopez.

Η έξαρση της κόκκινης σκιάς γίνεται τους τελευταίους μήνες από αυτό που περιγράφουμε με δύο λέξεις ως it girls, δηλαδή τα κορίτσια που ασκούν πολύ μεγάλη επιρροή στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς μέσα από τους λογαριασμούς τους στα social media αλλά και την εμφάνισή τους στα red carpet events. Τα it girls είναι συνήθως ηθοποιοί, τραγουδίστριες ή μοντέλα πρώτης γραμμής.

Σε συνάρτηση, τώρα, με την κόκκινη σκιά τα it girls που την φόρεσαν προσφάτως είναι η Kristen Stewart στις Κάννες, η Solange Knowles σε συναυλία της, ο άγγελος της Victoria Secret, Stella Maxwell, στα πρόσφατα MTV VMA, ενώ και η Selena Gomez, η no 1 social influencer με δεδομένο ότι έχει τους περισσότερους followers στο instagram παγκοσμίως, ανέβασε ένα βίντεό της με κατακόκκινη σκιά στα μάτια.
Όμως, πέρα από αυτές τις διάσημες που φοράνε την κόκκινη σκιά περιστασιακά, το κόκκινο στα μάτια μπορεί να γίνει το signature beauty look σου! Η Vogue έχει ήδη αφιερώσει πολλά άρθρα στην Γαλλίδα Soko και την κόκκινη σκιά της!

4

Πώς θα φορέσετε την κόκκινη σκιά!
Η πρώτη απάντηση που μας έρχεται στο μυαλό είναι: φορέστε την με αυτοπεποίθηση! Η κόκκινη σκιά μπορεί να δείχνει και grunge (βλ. Kristen Stewart και Soko) αλλά και πολύ θηλυκή και sexy (βλ. JLO και Stella Maxwell) αρκεί να το κάνετε με αυτοπεποίθηση και χωρίς συστολή! Όμως, αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι πως αν αποφασίσετε να βάλετε κόκκινη σκιά στα μάτια θα πρέπει να κινηθείτε ήπια ως προς το υπόλοιπο make up χωρίς υπερβολές στα ρουζ και οπωσδήποτε με ένα pink- nude κραγιόν ή ένα χρώμα, έστω, που να μην δείχνει υπερβολικό!

3

Δεν υπάρχει μόνο μια κόκκινη σκιά!
Επιλέξτε την σωστή απόχρωση του κόκκινου ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας. Η απόχρωση της τερακότα ταιριάζει τέλεια σε ανοιχτές επιδερμίδες ενώ αν έχετε πιο σκούρο τόνο ένα φωτεινό cherry red θα αναδείξει τέλεια το βλέμμα σας!
Πιο συγκεκριμένα:
-Αν έχετε ανοιχτή επιδερμίδα φορέστε την Crystal με Micto-Glitter No509 της Elegant
1

-Αν έχετε σκούρα επιδερμίδα φορέστε την απόχρωση Sergeant Pepper 36 W-C της Beauty is Life
2

Red alert is the new trend! Θα το τολμήσετε;