Ποια από εμάς δεν έχει ζηλέψει τα πλούσια, γεμάτα όγκο και λάμψη μαλλιά των πρωταγωνιστριών του hollywood; Και ενώ καθημερινά διαβάζουμε tips και προσπαθούμε να μάθουμε μυστικά για το μακιγιάζ και την διατροφή τους, συνήθως για τα μαλλιά γνωρίζουμε μόνο τα πολύ βασικά.

Όχι πια! Εμείς σήμερα σας αποκαλύπτουμε 10 καλά κρυμμένα μυστικά για τέλεια μαλλιά!

1) Το ζεστό νερό αποδυναμώνει τη φυσική λιπαρότητα που δρα προστατευτικά και δίνει στα μαλλιά σας την λάμψη τους. Προσπαθήστε να ξεβγάζετε τα μαλλιά σας πάντοτε με χλιαρό προς κρύο νερό.

2) Είμαστε ότι τρώμε! Το έχετε ακούσει πολλές φορές για διάφορα θέματα που αφορούν την ομορφιά, το ίδιο ισχύει και για την ομορφιά των μαλλιών μας. Όσο και αν προσπαθείτε με προϊόντα να βελτιώσετε την εικόνα των μαλλιών σας, αν δεν αλλάξετε κάποιες διατροφικές συνήθειες σας δεν θα βελτιωθεί και η ποιότητα της τρίχας σας. Μια διατροφή που περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, άπαχο κρέας και λιπαρά ψάρια είναι ιδανική για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.
Hair mask the balm

3) Κάντε ένα δώρο σε εσάς και τα μαλλιά σας. Καθιερώστε μια ημέρα μέσα στην εβδομάδα χωρίς styling. Απλά λουστείτε, βάλτε μια μάσκα ενυδάτωσης και θρέψης και χαλαρώστε. Μετά το μπάνιο τυλίξτε απαλά με μια πετσέτα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Pre styling the balm

4) Η παραπάνω συμβουλή δεν σημαίνει πως το έντονο styling είναι απαγορευμένος καρπός! Απλά χρειάζεται την κατάλληλη προετοιμασία. Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν pre-styling, ώστε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα και να μειώσετε την καταπόνηση που υφίστανται από την θερμότητα.

5) Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης όπως μάσκες, serum κτλ, ξεκινήστε από τις άκρες των μαλλιών, ώστε η μεγαλύτερη ποσότητα του προϊόντος να καλύψει το κατεστραμμένο μέρος της τρίχας και συνεχίστε προς τα πάνω στις ρίζες με όσο προϊόν έχει περισσέψει

6) Αν τα μαλλιά σας δεν ξεμπερδεύουν εύκολα, προτιμήστε να τα χτενίσετε πριν μπείτε στο μπάνιο, όσο είναι ακόμη στεγνά

7) Aν το φριζάρισμα έχει γίνει για εσάς εφιάλτης, ξεκινήστε την περιποίηση των μαλλιών σας σωστά, με απαλά σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος, που θα τιθασεύσουν την τρίχα σας. Κατόπιν απλώστε τo conditioner και ξεβγάλετε με κρύο νερό. Αυτό θα βοηθήσει και θα κλειδώσει την υγρασία στην τρίχα. Μετά το μπάνιο απομακρύνετε το νερό ταμποναριστά με μια πολύ μαλακή πετσέτα, φροντίζοντας να μην κάνετε έντονες κινήσεις. Τέλος κατά το στέγνωμα κρατήστε το πιστολάκι με τέτοιο τρόπο ώστε να κατευθύνετε την θερμότητα προς τα κάτω.

Σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος the balm

Σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος

Conditioner κατά του φριζαρίσματος the balm

Conditioner κατά του φριζαρίσματος

 

DryShampoo the balm

8) Όταν ο χρόνος σας πιέζει και δεν προλαβαίνετε να λουστείτε χρησιμοποιήστε χωρίς ενοχές το dry shampoo σας. Με μια μόνο εφαρμογή θα έχετε καταφέρει δύο πράγματα και θα έχετε φρεσκάρει τα μαλλιά σας και θα τα έχετε προστατέψει, μιας και το συχνό λούσιμο τα αποδυναμώνει!

9) Την ώρα που λούζεστε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτό θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος στην συγκεκριμένη περιοχή και μακροπρόθεσμα θα βελτιώσει την υγεία των μαλλιών σας.

10) Πείτε όχι στο συχνό βάψιμο. Η βαφή είναι μια διαδικασία που ταλαιπωρεί την τρίχα αλλά και το δέρμα του κεφαλιού, για να μπορέσετε να μεγαλώσετε τα χρονικά διαστήματα ανάμεσα σε κάθε βαφή, χρησιμοποιήστε προϊόντα που προστατεύουν το χρώμα.

KeepMyColor Σαμπουάν για προστασία χρώματος

Σαμπουάν για προστασία χρώματος

KeepMyColor Conditioner για προστασία χρώματος

Conditioner για προστασία χρώματος

Αυτά ήταν τα δέκα δικά μας μυστικά για τέλεια μαλλιά! Εσείς έχετε κάποιο μυστικό περιποίησης των μαλλιών σας που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας;