Υπάρχουν κάποια κόλπα μακιγιάζ που όλοι οι makeup artists εφαρμόζουν. Αυτά τα κόλπα είναι γνωστά στην διεθνή γλώσσα της ομορφιάς ως beauty hacks. Υπάρχουν, λοιπόν, beauty hacks που αφορούν το μακιγιάζ εν γένει, και μεμονωμένες ζώνες του προσώπου, ειδικότερα.
Σε αυτό το post αποφασίσαμε να κάνουμε focus στα μάτια και φυσικά έπεται συνέχεια. Διάβασε παρακάτω και κράτησε τις σημειώσεις σου!

Κάνε τη σκιά σου eyeliner!
Είναι γνωστό σε όλους! Αν χρησιμοποιήσεις ένα κοφτό πινέλο eyeliner αφού το βρέξεις και το περάσεις από μια σκιά θα έχεις δημιουργήσει το τέλειο eyeliner σε όποιο χρώμα εσύ θες! Αυτό, όμως, που δεν είναι γνωστό είναι πως όταν η σκιά στεγνώσει θα μεταμορφωθεί και πάλι σε πούδρα χάνοντας αυτή την glossy υφή. Το trick είναι να χρησιμοποιήσεις σταγόνες για φακούς επαφής. Ένα μυστικό των makeup artists που λατρεύουμε!

01-beauty-hacks

Για το μολύβι που «τρέχει»: βάλε σκιά!
Αν περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας σου μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή, είναι πολύ πιθανό μέχρι το τέλος της ημέρας αντί για την τέλεια γραμμή με μολύβι να έχεις την τέλεια… μουντζούρα. Γι’αυτό φταίει το κερί που εμπεριέχεται στο μολύβι και λιώνει κατά την διάρκεια της ημέρας. Για να το σταθεροποιήσεις θα χρειαστείς ένα προϊόν σε μορφή πούδρας που δεν είναι άλλο από την σκιά σου. Με ένα πολύ λεπτό πινελάκι πέρασε σκιά ίδιου χρώματος με το μολύβι στο τελείωμα της γραμμής. Λειτουργεί όπως και η πούδρα για το foundation.

Κάνε την τέλεια απόχρωση κραγιόν από την σκιά σου!
Αναμειγνύοντας σκιά σε σκόνη και βαζελίνη δημιουργείς την τέλεια απόχρωση κραγιόν που εσύ θες. Και όσο περισσότερη ποσότητα σκιάς βάλεις, τόσο πιο πλούσιο αποτέλεσμα θα έχεις ως προς το χρώμα. Αν, όμως, δεν θέλεις να μπεις σε αυτή τη διαδικασία γιατί σου φαίνεται κουραστικό, δοκίμασε απλώς να ταμπονάρεις την αγαπημένη σου σκιά πάνω από το κραγιόν σου. Είτε σε όλη την επιφάνεια των χειλιών είτε μόνο στο κέντρο για τρισδιάστατο αποτέλεσμα και πιο juicy χείλη!

02-beauty-hacks

Σελοτέιπ + cat eyes!
Για να πετύχεις το τέλειο edgy τελείωμα στα μάτια σου που θα κάνει το βλέμμα σου γατίσιο κάνε το κόλπο με το σελοτέιπ. Αφού απλώσεις την σκιά και αφαιρέσεις το σελοτέιπ, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τέλειο.

Βάλε λευκό μολύβι κάτω από τη σκιά!
Αν έχεις μια σκιά που είναι ημιδιάφανη ή αν θέλεις έτσι κι αλλιώς να «γράψει» στα μάτια σου ακόμη πιο έντονα, το κόλπο είναι να περάσεις όλο το κινητό βλέφαρο με ένα λευκό μολύβι. Το οπάκ λευκό θα δώσει άλλη δυναμική στο χρώμα!

03-beauty-hacks

Shimmering στο κέντρο!
Ένα touch shimmering σκιάς στο κέντρο του κινητού βλεφάρου κάνει το βλέμμα πιο φωτεινό.

Χρησιμοποίησε την σκιά σου και ως highlighter!
Οι ιριδίζουσες σκιές έχουν περισσότερα pigments σε σχέση με ένα highlighter. Επιπλέον κυκλοφορούν σε πολύ περισσότερες αποχρώσεις. Δοκίμασε να τις χρησιμοποιήσεις ως highlighter ψηλά στα ζυγωματικά σου κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις με το δάχτυλό σου. Θα χρειαστείς πολύ λιγότερη ποσότητα.