Φανταστείτε να φορούσατε μόνο jeans και να έρχονταν η μέρα που θα έπρεπε ή θα αποφασίζατε οι ίδιες να φοράτε μόνο φορέματα. Σίγουρα, τον πρώτο καιρό θα νιώθατε έξω από τα νερά σας, όσο κι αν σας άρεσε η νέα σας εικόνα.

Λοιπόν, σκεφτείτε πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το κραγιόν: μια μεγάλη κατηγορία γυναικών δεν είναι συνηθισμένη στα χρωματιστά κραγιόν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν της αρέσει κιόλας. Αντίθετα! Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία συνεχίστε να διαβάζετε! Σε αυτό το post θα σας δείξουμε πώς να φορέσετε κραγιόν με χρώμα αν δεν είστε μαθημένη!

lipstick-how-to-3

1. Ξεκινήστε με scrub
Τα χρωματιστά κραγιόν, όπως είναι λογικό, τείνουν να τραβούν την προσοχή στα χείλη μας με αποτέλεσμα να κάνουν εμφανείς τυχόν ατέλειες. Πριν βάλετε, λοιπόν, το χρωματιστό κραγιόν που έχετε αποφασίσει κάντε scrub χειλιών τρίβοντας ακόμη και με μια παλιά σας οδοντόβουρτσα. Οι κάθετες γραμμές τώρα θα είναι πολύ λιγότερο εμφανείς!

2. Ενυδατώστε τα χείλη σας
Αφού απολεπίσατε τα χείλη σας περάστε τους lip balm και συνεχίστε με το μακιγιάζ του προσώπου σας. Όταν έρθει η στιγμή να βάψετε τα χείλη σας, ταμποναριστά με μια χαρτοπετσέτα αφαιρέστε το balm.

3. Σχηματίστε το περίγραμμα
Αν είστε… newbies σχηματίστε το περίγραμμά σας χρησιμοποιώντας ένα κραγιόν στο χρώμα των χειλιών σας και αν θέλετε να μεγαλώσετε τα χείλη σας έχετε στο νου σας να μην το παρακάνετε. Ένα κόλπο για την τεχνική του overlipping είναι να κρατάτε το μολύβι ελαφρώς πλάγια.

4. Περάστε το κραγιόν
Δουλέψτε καλύτερα με ένα λεπτό πινελάκι κραγιόν έτσι ώστε να είστε ακριβείς στην κίνησή σας. Ξεκινήστε από το περίγραμμα των χειλιών και προχωρήστε προς όλη την επιφάνειά τους. Το μυστικό για να μην φαίνεται το περίγραμμα ή ότι έχετε «κλέψει» λίγο από αυτό είναι να περάσετε κραγιόν και πάνω από το περίγραμμα, δηλαδή κραγιόν πάνω στο μολύβι.

lipstick-how-to-4

 

5. Το tip για διάρκεια
Με ένα χαρτομάντηλο ταμπονάρετε απαλά τα χείλη σας (προσοχή! Μην τα τρίψετε!) και βάλτε από πάνω και μια δεύτερη στρώση κραγιόν! Έτσι θα εξασφαλίσετε διάρκεια στο χρώμα!

6. Ένα… χρώμα τη φορά!
Αν δεν είστε συνηθισμένη να φοράτε έντονα κραγιόν, τότε το πιθανότερο είναι πως αν δείτε ένα φλογερό κόκκινο στα χείλη σας να νιώσετε άβολα και να θέλετε να το αφαιρέσετε. Το μυστικό εδώ, λοιπόν, είναι να παίξετε με τις εντάσεις σταδιακά. Ξεκινήστε με ένα peachy, συνεχίστε με ένα φούξια και από εκεί και πέρα θα μπορέσετε να υποστηρίξετε ακόμη και ένα berry ή ένα καφέ. Ένα χρώμα τη φορά, λοιπόν!

7. Το trick με τις υφές
Τα ενυδατικά και ελαφρώς ιριδίζοντα κραγιόν «γράφουν» λιγότερο σκληρά σε σχέση με τα ματ ή τα υγρά κραγιόν που μεταμορφώνονται στο απόλυτο ματ όταν στεγνώσουν. Προτιμήστε τα!

lipstick-how-to-2

My new lipstick wish list!

Σε κάθε περίπτωση θυμηθείτε: το μακιγιάζ είναι παιχνίδι! Παίξτε και απολαύστε το!