Γνωρίζατε ότι η επιδερμίδα είναι το μεγαλύτερο όργανο πάνω μας; Επίσης, ότι έχει την δυνατότητα να απορροφά οποιοδήποτε προϊόν χρησιμοποιούμε πάνω σε αυτήν;

Άρα, είναι πολύ σημαντικό όπως αντιλαμβάνεστε τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην επιδερμίδα μας να μην περιέχουν τοξικές ουσίες και συστατικά που σε βάθος χρόνου προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη.

Στην Make Me Up αυτός είναι και ο ρόλος μας: να σας χαρίσουμε προϊόντα ομορφιάς και μακιγιάζ που θα σας κάνουν να νιώθετε (και να είστε!) ασφαλής και επιπλέον να φροντίζετε τον εαυτό σας χωρίς τύψεις για το περιβάλλον ή τα ζώα. Με άλλα λόγια, στην Make Me Up συνεργαζόμαστε με εταιρίες που είναι ιδανικές για vegans ή vegetarians, ενώ τα προϊόντα είναι cruelty και paraben free.

Τι σημαίνει, όμως, κάθε όρος από τους παραπάνω; Συνεχίστε να διαβάζετε και μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου θα εντοπίσετε δεκάδες ακόμη λόγους που κάνουν την Make Me Up τον αγαπημένο σας beauty παράδεισο! Έναν παράδεισο που αγαπά τους ανθρώπους και σέβεται τα ζώα!

paraben-cruelty-free-1

Paraben Free
Τι σημαίνει: Τα καλλυντικά όπως και τα περισσότερα προϊόντα χρειάζονται συντηρητικά για να διατηρηθούν σε βάθος χρόνου. Τα Parabens, λοιπόν, είναι τέτοια ισχυρά συντηρητικά που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη μικροοργανισμών. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια γίνονται ολοένα και περισσότερες έρευνες που συνδέουν τα parabens με ενδοκρινολογικές μεταβολές και κάποιες αρνητικές συνέπειες που μπορεί αυτά να έχουν για την υγεία μας με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερες εταιρίες να τα απομακρύνουν από την σύνθεσή τους αντικαθιστώντας τα με πιο ασφαλή και φυσικά συστατικά που έχουν αυτόν τον ρόλο της συντήρησης των προϊόντων. Αυτά είναι τα λεγόμενα paraben free προϊόντα.

Σε ποια προϊόντα θα τα βρείτε: Όλα τα προϊόντα μακιγιάζ της The Balm, της Beauty Is Life, της Magicstripes, καθώς και τα primer και makeup της Elegant είναι paraben free.

Gluten free
Τι σημαίνει: Έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε την γλουτένη με οτιδήποτε έχει να κάνει με ένα… στρωμένο τραπέζι. Με άλλα λόγια, η γλουτένη είναι για τους περισσότερους συνυφασμένη με την τροφή. Και όμως, υπάρχει μια κρυφή σχέση και με τα καλλυντικά αφού εμπεριέχεται ως συστατικό σε πολλά από αυτά. Άνθρωποι με δυσανεξία στην γλουτένη πρέπει να χρησιμοποιούν και gluten free προϊόντα μακιγιάζ και καλλυντικά γιατί μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβής  και για την επιδερμίδα τους. Με άλλα λόγια: αν αποκτήσατε ακμή σε μεγάλη ηλικία μια εξέταση αίματος θα φανεί χρήσιμη για να δείτε αν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη.  Ενδεχομένως, αυτή μπορεί να είναι η αιτία. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αντικαταστήσετε τα καλλυντικά σας και σίγουρα θα δείτε βελτίωση και στην ποιότητα της επιδερμίδας σας!

Σε ποια προϊόντα θα τα βρείτε:  Όλα τα προϊόντα της Me Me Me Cosmetics είναι gluten free προϊόντα!

paraben-cruelty-free-4

Cruelty Free
Τι σημαίνει: Για πολλά χρόνια οι εταιρίες καλλυντικών έκαναν πειράματα στα ζώα προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι το τάδε ή το δείνα προϊόν θα ήταν ασφαλές για τον άνθρωπο. Τα πειράματα αυτά ήταν παραπάνω από επίπονα αλλά ευτυχώς από το 2013 η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει με νόμο τα πειράματα στα ζώα που γίνονται για καλλυντικούς σκοπούς.

Σε ποια προϊόντα θα τα βρεις: Όλα τα πινέλα της Beauty Is Life, οι μάσκες της Magicstripes και οι υπέροχες βλεφαρίδες του Scott Barnes

Suitable for Vegans
Τι σημαίνει: Vegan σημαίνει ότι τα συστατικά που εμπεριέχονται σε αυτό το προϊόν δεν προέρχονται από ζώα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα προϊόντα που παράγονται από τα ίδια τα ζώα όπως το μέλι ή το κερί.

Σε ποια προϊόντα θα τα βρεις:  Όλα τα προϊόντα της Beauty is Life εκτός από τα κραγιόν

paraben-cruelty-free-3

Suitable για Vegeterians
Τι σημαίνει: Τα καλλυντικά που είναι κατάλληλα για vegetarians δεν εμπεριέχουν συστατικά που προέρχονται από ζώα αλλά μπορεί να εμπεριέχουν συστατικά που παράγουν τα ζώα όπως το μέλι ή το κερί. Αυτή είναι και η βασική διαφορά ανάμεσα στα καλλυντικά που προορίζονται για vegans και εκείνα που είναι κατάλληλα για vegetarians.

Σε ποια προϊόντα θα τα βρεις: Τα αρώματα της Library of fragrance καθώς όλα τους τα υλικά προέρχονται από φυτικής προέλευσης συστατικά. Ακόμη και η αλκοόλη που περιέχουν είναι από ειδική απόσταξη από καλαμπόκι.