Μαθήματα primer! Μια ακόμη άγνωστη λέξη που τον τελευταίο καιρό έχει προστεθεί στα άρθρα των sites ομορφιάς αν και ως όρος στην κοσμετολογία και στους κύκλους των makeup artists είναι γνωστός από καταβολής… beauty κόσμου!

Τι είναι, λοιπόν, το primer και τι ακριβώς κάνει;

Ας ξεκινήσουμε με το εξής: πόσες φορές δεν σας έχει συμβεί να κάνετε το μακιγιάζ σας, να είναι τέλειο και μετά από δύο ώρες περίπου να ρίχνετε μια ματιά στον καθρέφτη σας και να το βλέπετε αλλοιωμένο και την επιδερμίδα σας θαμπή και κουρασμένη;

Όσο ακριβό ή όχι και αν είναι το foundation που επιλέξατε ελάχιστο ρόλο παίζει σε σχέση με το αν έχετε βάλει primer ή όχι! Το primer, λοιπόν, σε μια πρώτη ανάγνωση είναι αυτό που κάνει το μακιγιάζ σας να παραμείνει αψεγάδιαστο όλη μέρα, όσο έντονη κι αν είναι! Επίσης, δημιουργεί μια ομοιόμορφη βάση αφού λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες και άρα το foundation μπαίνει πολύ πιο ομοιόμορφα! Απλώς κάντε το τεστ.

Όμως, στην αγορά έχουν πλέον κυκλοφορήσει εξειδικευμένα primer για κάθε ανάγκη και τύπο επιδερμίδας, άλλα για να καλύπτουν κοκκινίλες και σπυράκια, άρα για να μας δείχνουν πιο ξεκούραστες κλπ. Παρακάτω σας έχουμε τα 4 top της αγοράς και ποιο να επιλέξετε!

primer-2

1.  Αν έχετε θέμα με τις πανάδες επιλέξτε το Elegant 02 Primer HD Active. Είναι επίσης ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας.
2.  Αν η επιδερμίδα σας είναι ωχρή, κουρασμένη και έχει χάσει την φωτεινότητά της ή αν θέλετε να δείξετε πιο νέα και φρέσκια (ποια δεν θέλει!) το Elegant 03 Primer HD Active είναι must have!
3. Για να δώσετε φωτεινότητα στην ζώνη Τ, ένα από τα σημεία που αντανακλάται το φως και μας κάνει να δείχνουμε λαμπερές και αναζωογονημένες, επιλέξτε το Elegant 04 Primer HD Active.
4. Αν έχετε κοκκινίλες ή επιδερμίδα με σπυράκια, λιπαρότητα ή ακμή επιλέξτε το Elegant 05 Primer HD Active. Είναι σε ανοιχτό πράσινο που βάσει χρωματολογίας εξουδετερώνει το κόκκινο!

Μαθήματα… primer! Πώς χρησιμοποιείται!

Τα βήματα για τον δρόμο του τέλειου μακιγιάζ είναι πολύ απλά:

primer-1

Βήμα 1: πλύντε το πρόσωπό σας
Βήμα 2: απλώστε την ενυδατική σας και περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι να την απορροφήσει το δέρμα
Βήμα 3: βάλτε primer με μεγαλύτερη έμφαση την ζώνη Τα (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) και την περιοχή κάτω από τα μάτια, σημεία δηλαδή που το make up σπάει πιο εύκολα
Βήμα 4: προχωρήστε με το foundation και το μακιγιάζ σας ως συνήθως!

Μόνο αν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε primer θα διαπιστώσετε τι χάνατε όλα αυτά τα χρόνια! Έφτασε ή ώρα ή, με άλλα λόγια, It’s… prime(r) time!