Οι μαύροι κύκλοι είναι κάτι που συμβαίνει ακόμη και στις πιο επιμελείς από εμάς. Αν ξενυχτήσατε, αν για μια περίοδο δεν ξεκουράζεστε αρκετά ή ακόμη αν έχετε κάποιες εποχικές αλλεργίες, οι μαύροι κύκλοι είναι εκεί για να τα μαρτυρήσουν όλα. Όχι, όμως, αν ακολουθήσετε αυτά τα tips που θα σας εξασφαλίσουν τέλεια κάλυψη! Και κανείς δεν θα αντιληφθεί τι υπάρχει από κάτω!

1. Εξουδετερώστε τα σκούρα χρώματα
Αν οι μαύροι κύκλοι που έχετε να αντιμετωπίσετε συνήθως δεν είναι έντονοι, το concealer από μόνο του αρκεί για να τους καλύψει. Όμως, αν μιλάμε για έντονους μαύρους κύκλους θα χρειαστεί να τους εξουδετερώσετε αρχικά με έναν κορέκτορα. Επιλέξτε ροζ αν έχετε ανοιχτή επιδερμίδα και βερικοκί για μεσαία ή πιο σκούρα και έπειτα απλώστε μια λεπτή στρώση concealer από πάνω.

2

2. Δώστε του χρόνο
Συχνά αυτό που συμβαίνει με το concealer είναι να συσσωρεύεται στις πτυχές κάτω από τα μάτια. Για να το ελέγξετε αυτό αρχικά θα πρέπει να επενδύσετε στην σωστή υφή: προτιμήστε compact concealer αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα και υγρό αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή. Επιπλέον, απλώστε το concealer ως πρώτο step στο μακιγιάζ σας ώστε να του δώσετε χρόνο να «αφομοιωθεί» με το υπόλοιπο make up και να γίνει ένα με την επιδερμίδα. Κι αν μέχρι να ολοκληρώσετε το make up σας έχει συσσωρευτεί στις πτυχές των ματιών θα έχετε την ευκαιρία να το διορθώσετε με ένα λεπτό, μακρύ τρίχινο πινέλο και να ταμπονάρετε με πούδρα αν χρειαστεί.

3. Πώς να το τοποθετήσετε σωστά
Το concealer και ο τρόπος τοποθέτησής του έχει να κάνει με το μέγεθος του προβλήματος. Αν οι μαύροι κύκλοι που θέλετε να καλύψετε δεν είναι έντονοι, τοποθετήστε προϊόν από την κάτω μεριά, σ την εσωτερική γωνιά του ματιού κι έπειτα σβήστε το προς τα έξω με ένα fluffy πινέλο. Αν θέλετε περισσότερη κάλυψη απλώστε με το δάχτυλό σας κορέκτορα κι έπειτα με ένα fluffy πινέλο περάστε από πάνω το concealer. Σε κάθε περίπτωση, δουλέψτε ταμποναριστά και όχι τρίβοντας τα προϊόντα πάνω στο μάτι κάτι που θα ερεθίσει την περιοχή και θα τονίσει το πρόβλημα.

3

4. Προσοχή στο χρώμα!
Το χρώμα του concealer που θα επιλέξετε πρέπει να είναι στον τόνο του foundation ή έναν τόνο πιο ανοιχτό. Μην κάνετε το λάθος να επιλέξετε concealer πολύ ανοιχτόχρωμο για τον εξής απλό λόγο: ένα ανοιχτό concealer όταν τοποθετηθεί πάνω από τους μαύρους κύκλους θα τους κάνει να δείχνουν γκρι.
Δεν θα τους καλύψει!

Καλή επιτυχία!